Het gemeentebestuur van Vorselaar gaat de Kerkstraat en het kerkplein in Vorselaar heraanleggen. De parkeerplaatsen voor de kerk verdwijnen en er komt meer groen rond de kerk. Ook de voetpaden en de straatstenen in de Kerkstraat worden aangepakt en vervangen. Kerkgangers die bijvoorbeeld vanuit de Kuiperstraat kwamen moesten aan café 't Begin (vroegere La Plaza) het voetpad afstappen, de baan oversteken, terug een verhoog opstappen, een beetje verder er weer afstappen, om weer enkele meters te wandelen om vervolgens het voetpad op te stappen voor de kerk.

Uiteraard was dat geen comfortabele situatie. Met de heraanleg wil het gemeentebestuur dat aanpakken. De ganse zone rond de kerk wordt op één niveau. De fietsenstalling ter hoogte van de pastorij wordt uitgebreid.

Voetgangerscirkel

In het kader van de plannen om het openbaar domein en tal van voetpaden opnieuw aan te leggen, neemt het OCMW van Vorselaar het initiatief om samen met de gemeente een voetgangserscirkel aan te leggen.

De voetgangerscirkel is een wandelroute die volledig toegankelijk is voor minder mobiele mensen. Inwoners die zich verplaatsen met een rolstoel, gebruik maken van een rollator, wandelstok of gewoon moeilijk kunnen stappen, kunnen via deze route op een toegankelijke manier belangrijke plaatsen in het dorp zoals de bank, bakker, kerk,  apotheker, ... bereiken.

De voetpaden in de voetgangerscirkel zijn 2 m breed waar het kan. Bij wegovergangen worden gemakkelijke hellingen voorzien. Daarenboven woren op deze route meer zitbanken geplaatst zodat er voldoende rustplaatsen zijn voorzien. De route wordt gemarkeerd met een gekleurde steen.

Foto: de gladde klinkers in de Kerkstraat in Vorselaar worden vervangen door beter materiaal, de parkeerplaatsen voor de kerk verdwijnen, er komt meer groen met bomen/ NNieuws.